lørdag den 16. november 2013

Jer der får sponcergaver...

Ved I godt at der skal betales skat af sponcergaver?
 
 
For nylig fik en populær modeblogger, Therese Charlotte Margrethe Nielsen, er gevaldigt skattesmæk, fordi hun i årevis har modtaget 'gaver' fra diverse firmaer, som håber, at hun vil omtale deres produkter på bloggen.
Den 18-årige norske pige, der driver bloggen TCMN, måtte således betale omkring 300.000 kroner til skattemyndighederne.

- Jeg lå ned på gulvet i badeværelset og begyndte at græde. Jeg tænkte 'damn, nu er jeg personligt konkurs'. Jeg vidste ikke, at man skulle beskattes af alle de gratis produkter, man modtager, lød hendes reaktioner.
 
Og de helt samme regler gælder i Danmark, har Skat nu understreget, efter mx.dk skrev om sagen.
På Skats hjemmeside om regler for modtagelse af gaver er følgende sætning blevet tilføjet:
- Gaver, du får tilsendt, og som du eventuelt kan anmelde på en blog, er også skattepligtige, også selvom du vælger ikke at skrive om dem.
 
Thor Wilkens, der er specialkonsulet hos Skat, uddyber over for mx.dk:
- Værdien af det modtagne skal medregnes ved indkomstopgørelsen. Der er tale om udbetaling af et vederlag for en tjenesteydelse ved for eksempel at anbefale eller fremhæve et produkt.
Han oplyser, at Skat løbende følger med i om folk overholder reglerne:
 
- Skat prioriterer helt overordnet sin indsats i forhold til væsentlighed og risiko, hvilket blandt andet sker på baggrund af undersøgelser om borgere og virksomheders regelefterlevelse. Det vil sige, at Skat løbende vurderer, om der er behov for et øget fokus på et bestemt område, siger Thor Wilkens.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar